آلمان میگوید یک مرد مظنون به جمعآوری اطلاعات دربارهٔ اماکن و افراد یهودی در برلین برای دستگاه اطلاعاتی جمهوری اسلامی، در دانمارک بازداشت شده و سفیر ایران را در این زمینه احضار کرده است.
به گفته مقامهای این کشور، این فرد اطلاعات یاد شده را احتمالاً با هدف طراحی حمله جمعآوری میکرده است. سفارت ایران در برلین این اتهام را رد کرد.
پلیس دانمارک هویت این ایرانی دارای تابعیت دانمارک را تنها با نام اختصاری «علی.س» اعلام کرده و گفته که او روز پنجشنبه در شهر آرهوس این کشور دستگیر شد.
به گفتهٔ مقامهای آلمانی، این مرد اوایل امسال از طرف دستگاه اطلاعاتی ایران مأمور شده بود تا اطلاعاتی دربارهٔ «اماکن و افراد خاص یهودی» در برلین جمعآوری کند.
آنها همچنین گفتند که او در ماه ژوئن از سه ملک در برلین جاسوسی کرده است، «احتمالاً در تدارک برای فعالیتهای اطلاعاتی بیشتر در آلمان، از جمله حملات تروریستی به مراکز یهودی».
مظنون قرار است پس از استرداد توسط دانمارک، در دادگاهی در آلمان حاضر شود تا مشخص شود که آیا در بازداشت باقی میماند یا خیر.
سفارت ایران در برلین در پاسخ به اظهارات مقامهای آلمانی درباره بازداشت مظنون ایرانی، اتهامات وارد شده را رد کرد.
در بیانیه سفارت ایران که سهشنبه منتشر شد، این اتهام «ادعاهای بیپایه و خطرناک» خوانده شده و آمده این «بخشی از یک کارزار هدفمند برای منحرف ساختن افکار عمومی» از حمله اخیر اسرائیل به ایران است.
در ادامه تحولات، وزارت امور خارجه آلمان روز سهشنبه اعلام کرد که سفیر ایران را پس از بازداشت فردی به اتهام جاسوسی برای جمهوری اسلامی، با هدف جمعآوری اطلاعات درباره اماکن و افراد یهودی در برلین، احضار کرده است.
این وزارتخانه در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ما هیچ تهدیدی علیه زندگی یهودیان در آلمان را تحمل نخواهیم کرد. اتهاماتی که علیه یک فرد در دانمارک به دلیل فعالیت به عنوان عامل ایران مطرح شده، باید بهطور کامل مورد بررسی قرار گیرد.»
فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان، در جریان جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل اعلام کرده بود که کشورش برای مقابله با هرگونه اقدام احتمالی جمهوری اسلامی علیه اهداف اسرائیلی یا یهودی در خاک آلمان آمادگی دارد، اما جزئیاتی در اینباره ارائه نکرد.
در همین حال یوزف شوستر، رئیس شورای مرکزی یهودیان آلمان، در بیانیهای اقدام جدید جمهوری اسلامی را «هشدار جدی» توصیف کرد و خواستار آن شد که دولت آلمان «اقدامات سیاسی فعالانهای» علیه حکومت ایران انجام دهد.
انجمن آلمان–اسرائیل نیز در واکنش به گزارش بازداشت مظنون ایرانی با انتشار بیانیهای از اتحادیه اروپا خواست نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای تروریستی قرار گیرد.