آیا ایران «اژدهای چینی» را جایگزین سوخو-۳۵ روسی میکند؟
بهدنبال حملات هوایی سنگین اسرائیل به ایران که در جنگ ۱۲ روزهٔ دو کشور صورت گرفت، برخی منابع داخلی و خارجی از تلاش ایران برای خرید جنگندههای مدل «جی۱۰» از چین خبر دادهاند.
در همین راستا، برخی رسانهها، سفر هفته گذشته وزیر دفاع ایران به چین برای شرکت در نشست وزیران دفاع سازمان همکاری شانگهای را در همین چارچوب ارزیابی کردهاند.
ایران مدتهاست که خرید جنگندههای روسی سوخو -۳۵ را در دستور کار خود قرار داده است، اما تحویل این هواپیماها همچنان با تاخیر معنادار از سوی مسکو همراه شده است.
در گفتوگو با فرزین ندیمی، پژوهشگر ارشد نظامی در انستیتو واشینگتن در آمریکا، ابتدا از او دربارهٔ اهمیت ورود جنگندههای چینی به نیروی هوایی ایران پرسیدیم.
وزیر خارجهٔ اسرائیل خواستار فعال شدن «مکانیسم ماشه» علیه ایران شد
وزیر خارجۀ اسرائیل روز چهارشنبه از سه کشور اروپایی عضو برجام خواست که «مکانیسم ماشه» را علیه ایران فعال کنند.
گیدئون سعار با اشاره به تصویب قانون «تعلیق همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی» توسط ایران گفت وقت آن رسیده که آلمان، فرانسه و بریتانیا مکانیسم ماشه را فعال کنند.
آقای سعار همچنین مدعی شد که جنگ اسرائیل با ایران «یک جنگ جهانی میان جهان آزاد و محور تروریسمِ ایران» است.
ترامپ میزبان خلبانان آمریکایی میشود که در حمله به ایران شرکت کرده بودند
دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده، در مراسم جشن چهارم ژوئیه که روز جمعه در کاخ سفید برگزار میشود، میزبان خلبانانی خواهد بود که حملات هوایی آمریکا به تأسیسات هستهای ایران را انجام دادهاند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این خلبانان به عنوان مهمانان ویژه به مراسم کاخ سفید دعوت شدهاند.
نیروی هوایی آمریکا قرار است یک پرواز نمادین با جنگندههای اف-۲۲، بی-۲ و اف-۳۵، هواپیماهایی که در حملات علیه تأسیسات هستهای ایران استفاده شده بودند، برگزار کند.
ترامپ درباره این خلبانان گفته بود که آنها در حمله به ایران «بینظیر» بودند.
ایران بار دیگر پروازهای عبوری بینالمللی بر آسمان کشور را بست
سخنگوی وزارت راه و شهرسازی ایران اعلام کرد که آسمان مرکز و نیمۀ غربی کشور دوباره بر روی پروازهای عبوری بینالمللی بسته شده است.
مجید اخوان روز چهارشنبه اعلام کرد که این تصمیم «پیرو مصوبهٔ کمیتهٔ هماهنگی سازمان هواپیمایی کشوری و بررسیهای امنیتی و ایمنی در شرایط کنونی» گرفته شده است.
ایران پیشتر آسمان مرکز و نیمۀ غربی کشور را تنها بر روی پروازهای عبوری بینالمللی باز کرده بود.
پروازهای داخلی و بینالمللی از یا به فرودگاههای شمال، جنوب و غرب ایران همچنان معلق هستند.
از برنامه هستهای اسرائیل چه میدانیم؟
اسرائیل که خردادماه جنگی ۱۲ روزه را علیه ایران کلید زد، میگوید که هدفش نابود کردن برنامه هستهای جمهوری اسلامی است. این ادعا در حالی مطرح میشود که این باور قوی وجود دارد که خود اسرائیل دارای زرادخانه هستهای است. ازبرنامه اتمی اسرائیل چه میدانیم؟
آلمان: تصمیم ایران برای توقف همکاری با آژانس «پیامی فاجعهبار» میفرستد
سخنگوی وزارت خارجه آلمان روز چهارشنبه گفت که تصمیم ایران برای توقف همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی یک «پیام فاجعهبار» میفرستد.
مارتیَن گیسه در پاسخ به سوالات خبرنگاران گفت: «برای رسیدن به یک راهحل دیپلماتیک، ایران باید با آژانس همکاری کند».
این اظهارات پس از آن صورت گرفت که مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری اسلامی ایران، روز چهارشنبه قانون «تعلیق همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی» را که مجلس شورای اسلامی تصویب کرده بود، ابلاغ کرد.
بر اساس این قانون که پس از حملات اسرائیل و آمریکا به مراکز هستهای ایران تصویب شد، دولت مکلف است «بلافاصله هرگونه همکاری» با آژانس را تا «تأمین امنیت مراکز و دانشمندان هستهای» و «حصول اطمینان» از رعایت کامل حق غنیسازی اورانیوم به حالت تعلیق درآورد.
بعد از حمله اسرائیل به زندان اوین؛ آنچه که بر زندانیان سیاسی میگذرد
ا گذشت هشت روز از حملهٔ اسرائیل به زندان اوین در تهران، سرنوشت زندانیان بندهای امنیتی اعم از بندهای ۲۰۹، بند دو-الف و بندهای حفاظت قوه قضائیه مبهم است.
مقامهای رسمی و رسانههای دولتی تاکنون اطلاعرسانی شفافی ارائه ندادهاند اما نهادهای حقوق بشری و خانواده های زندانیان وضعیت زندانیانی را که از اوین به زندانهای تهران بزرگ و قرچک ورامین منتقل شدهاند نامناسب و حتی خطرناک توصیف کردهاند.
در همین زمینه با حسین رزاق، فعال سیاسی و زندانی سیاسی پیشین، که وضعیت این زندانیان را پیگیری میکند گفتوگو کردهایم.
مشاور فرمانده سپاه: جنگ با آمریکا بسیار راحتتر از جنگ با اسرائیل است
ابراهیم جباری، مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران، میگوید تصاویر ویرانیهای ناشی از حملات موشکی ایران به اسرائیل هنوز منتشر نشده، «اما یقین داشته باشید یکسوم تلآویو و حیفا تخریب و شخم زده شده است».
مشاور فرمانده کل سپاه همچنین با ادعای اینکه «هیچ ضعفی در هوا و فضای کشور وجود ندارد»، گفت در جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل پدافند ایران «تعدادی هواپیما و شاید حدود ۲۰۰ پهپاد» را هدف قرار دادند.
جباری در عین حال با بیان اینکه «جنگ با آمریکا بسیار راحتتر از جنگ با اسرائیل است» افزود: «اگر آمریکا وارد شود، رژیم صهیونیستی نابود خواهد شد و آمریکا هم مجبور میشود منطقه را ترک کند».
این ادعاها در حالی مطرح میشود که در روزهای اخیر موضوع ضعف شدید پدافند ایران و تسلط اسرائیل بر آسمان غرب تا مرکز کشور موضوع بحث برخی رسانههای داخلی و فعالان رسانهای نزدیک به حکومت نیز قرار گرفته است.
جنگی که با حملات گستردهٔ هوایی اسرائیل به ایران آغاز شد و علاوه بر فرماندهان ارشد نظامی، تأسیسات هستهای و موشکی و پدافندی نیز طی ۱۲ روز هدف قرار گرفتند، نهایتاً یک روز پس از حملهٔ هوایی آمریکا به سایتهای کلیدی هستهای ایران با اعلام قبول آتشبس از سوی ایران و اسرائیل متوقف شد.
تأیید خبر کشته شدن دو آفرودسوار در همدان با شلیک مأموران
سازمان قضایی نیروهای مسلح همدان کشته شدن دو شهروند همدانی آفرودسوار بر اثر شلیک نیروهای امنیتی را تأیید کرد.
خبرگزاری تسنیم، نزدیک به سپاه پاسداران، روز چهارشنبه ۱۱ تیرماه بهنقل از رئیس سازمان قضایی نیروهای مسلح همدان با اعلام خبر «بازداشت متهمان نظامی» این واقعه نوشت تحقیقات پرونده «به صورت میدانی و فوقالعاده در دست اقدام است».
روز گذشته منابع محلی همدان در شبکههای اجتماعی از هدف قرار گرفتن سه جوان همدانی که برای طبیعتگردی و آفرود به منطقهٔ تاریکدره در حوالی گنجنامه «توسط نیروهای بسیج در یک ایست بازرسی» خبر دادند.
خبرگزاریهای حکومتی امروز با انتشار روایتی مشابه ادعا کردند بامداد سهشنبه ۱۰ تیرماه «نیروهای عملیاتی امنیتی به منطقه تاریک دره همدان اعزام میشوند تا برخی گزارشهای ارسالی مبنی برای حضور ریزپرندهها را بررسی کنند».
براساس ادعای این رسانهها، «تیم عملیاتی» در مواجهه با یک ماشین آفرودسوار «دستور ایست میدهند» اما سرنشینان «اقدام به فرار میکنند» که با تیراندازی نیروها دو تن جان خود را از دست میدهند و یک تن دیگر زخمی میشود.
پزشکیان قانون تعلیق همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را ابلاغ کرد
رئیسجمهور ایران قانون مصوب مجلس برای تعلیق همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی را برای اجرا ابلاغ کرد؛ قانونی که زمانبندی و جزئیات نحوهٔ تعلیق در آن مشخص نشده اما میتواند امکان نظارت بازرسان آژانس بر برنامهٔ هستهای ایران را بیش از پیش محدود کند.
در این قانون که مسعود پزشکیان روز چهارشنبه ۱۱ تیر آن را برای اجرا ابلاغ کرد، دولت مکلف است «بلافاصله هرگونه همکاری» با آژانس را تا «تأمین امنیت مراکز و دانشمندان هستهای» و «حصول اطمینان» از رعایت کامل حق غنیسازی اورانیوم به حالت تعلیق درآورد.
در این قانون به زمانبندی و جزئیات نحوهٔ تعلیق همکاری اشاره نشده و حصول اطمینان نیز به «تشخیص شورای عالی امنیت کشور» منوط شده است.
گزارش کامل را در لینک زیر بخوانید.