ارتش اسرائیل اعلام کرد در جریان انجام هزار و ۵۰۰ پرواز عملیاتی در جنگ ۱۲ روزه علیه ایران، پنج نوع جنگندۀ این کشور بیشترین میزان پروازهای جنگی را انجام دادند.
براساس این گزارش که پنجشنبه ۱۲ تیر در سایت ارتش اسرائیل منتشر شد، هواپیماهای جت جنگی اف۱۶سی که در نیروی هوایی این کشور «باراک» نامیده میشوند، «رهبری بلامنازع» عملیات را در دست داشتند.
ارتش اسرائیل در گزارش تفصیلی خود یادآوری کرده جتهای اف۱۶سی که قدیمیترین نوع جنگنده در نیروی هوایی این کشور است، با سامانههای فناوری مدرن ارتقا یافته و برای شرایط عملیاتی آماده نگاه داشته شده است.
این گزارش، هواپیماهای اف۳۵آی که اسرائیل نام «ادیر» را بر آنها نهاده، در جایگاه دوم جتهای شرکتکننده در عملیات جنگی در ایران قرار داده و به توان بالای آن در انجام «عملیات بیصدا، دقیق و مخفی» و انطباقپذیری آن در انجام «مأموریتهای پیچیده» اشاره کرده است.
برخی مقامات جمهوری اسلامی و رسانههای ایران بارها ادعا کردهاند که چندین جنگندۀ اف۳۵ اسرائیل در جریان حملات با شلیک پدافندی ساقط شدهاند، اما هنوز هیچ تصویر یا سندی برای اثبات این ادعا ارائه ندادهاند. اسرائیل این ادعا را «دروغ مضحک» خوانده است.
اف۳۵
ارتش اسرائیل، جتهای جنگی اف۱۶آی موسوم به استورم (طوفان) را که ارتقایافته و هوشمند هستند، سومین نوع جنگندهای که در حملات اخیر به ایران شرکت کردند معرفی کرد و نوشت این جنگنده چندمنظوره ۱۳ تُنی سامانههای جنگی پیشرفته را حمل میکند و مجهز به راداری است که گردآوری اطلاعات را در طول حملات و نتایج بهبارآمده امکانپذیر میکند.
در جایگاه چهارم در میان جنگندههای اسرائیلی در عملیات اخیر در آسمان ایران، جتهای اف۱۵ قرار گرفتهاند که ارتش در گزارش خود به «ارتقای سامانههای آن» و تواناییشان در «عملیات در طولانیترین مسافتها و حمل تسلیحات بسیار بزرگ» اشاره کرده است.
جتهای جنگی اف۱۵آی تاندربولت که اسرائیل آنها را «تندر» نام نهاده و بمبافکنهای راهبردی اسرائیل محسوب میشوند، پنجمین هواپیمای جنگی در عملیات اخیر بودند.
ارتش در گزارش خود به پرواز این جتها با سرعت ۱۴۸۲ کیلومتر در ساعت تا بردی حدود چهار هزار و ۴۵۰ کیلومتر در ارتفاع پایین و توان حمل مقادیر بسیار زیادی تسلیحات «که برای حمله به اهداف حیاتی مورد نیاز بوده» اشاره کرده است.
اسرائیل در دومین روز از عملیات خود در ایران مدعی شد که کنترل آسمان غرب ایران تا تهران را بهدست آورد و بعد از توقف جنگ نیز مدعی شد که این توان را هنوز حفظ کرده است.
نیروی هوایی سپاه پاسداران و ارتش جمهوری اسلامی ایران براساس گزارشها در جریان جنگ ۱۲ روزه هیچ پروازی برای رویارویی با جنگندههای اسرائیلی انجام ندادند.
ارتش اسرائیل در خاتمۀ جنگ اعلام کرد که ۱۵ جنگنده ایران را در شش فرودگاه از بین برده و فیلمهایی از آن را نیز نشان داده است. منابع رسمی ایران این موضوع را مسکوت گذاشتهاند.
بیشتر در این باره: آمار رسمی اسرائیل از برخی جزئیات نظامی و اصابتها در جنگ ۱۲ روزه با ایران