وزیران خارجهٔ گروه هفت خواستار ازسرگیری مذاکرات برای توافق جامع هسته‌ای با ایران شدند

پرچم کشورهای عضو گروه هفت کشور صنعتی به علاوهٔ پرچم اتحادیه اروپا در یکی از نشست‌های این گروه

وزیران خارجهٔ کشورهای گروه هفت کشور صنعتی در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که از آتش‌بس بین اسرائیل و ایران حمایت می‌کنند و خواستار از سرگیری مذاکرات برای رسیدن به توافقی جامع، قابل تأیید و پایدار دربارهٔ برنامهٔ هسته‌ای ایران هستند.

ایران و ایالات متحده از فروردین ماه در حال انجام مذاکراتی هستند که هدف آن یافتن راه‌حلی دیپلماتیک دربارهٔ برنامهٔ هسته‌ای ایران است. تهران می‌گوید برنامهٔ هسته‌ای‌اش صلح‌آمیز است و اسرائیل و هم‌پیمانانش می‌خواهند اطمینان حاصل کنند که ایران نمی‌تواند سلاح هسته‌ای بسازد.

وزیران خارجهٔ گروه هفت در بیانیه روز دوشنبه ۹ تیرماه خود گفتند: «ما خواهان از سرگیری مذاکرات هستیم تا به توافقی جامع، قابل تأیید و پایدار دربارهٔ پروندهٔ هسته‌ای ایران برسیم».

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، هفته گذشته اعلام کرد که بین اسرائیل، متحد آمریکا، و رقیب منطقه‌ایش، ایران، آتش‌بس اعلام شده است تا جنگی که در ۲۳ خرداد آغاز شد و در آن اسرائیل به ایران حمله کرد، متوقف شود.

پیش از اعلام آتش‌بس، آمریکا سه مرکز هسته‌ای ایران را هدف قرار داد و ایران نیز به تلافی، پایگاه آمریکایی العدید در قطر را مورد حمله قرار داد هرچند این حمله خسارت یا تلفاتی برجا نگذاشت.

وزیران خارجهٔ گروه هفت خواستار «خودداری همه طرف‌ها از اقداماتی شدند که می‌تواند ثبات در منطقه را بیشتر به خطر اندازد».

استیو ویتکاف، نمایندهٔ آمریکا در امور خاورمیانه، می‌گوید مذاکرات بین واشینگتن و تهران «امیدوارکننده» است و آمریکا امیدوار به رسیدن به توافق صلح بلندمدت است.

بیشتر در این باره: دونالد ترامپ: نه پیشنهادی به ایران می‌دهم، نه حتی با آن‌ها گفت‌وگو می‌کنم

وزیران خارجهٔ گروه هفت همچنین تهدیدهای جانی از سوی ایران علیه مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را محکوم کردند.

روزنامهٔ کیهان، تحت مدیریت حسین شریعتمداری، پنجشنبهٔ گذشته در مطلبی تهدیدآمیز علیه رافائل گروسی، مدیرکل آژانس‌، او را «جاسوس» اسرائیل خواند و نوشت باید در صورت ورود به ایران بازداشت و اعدام شود.

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز ۲۲ خرداد برای نخستین بار ظرف نزدیک به ۲۰ سال گذشته، اعلام کرد که ایران تعهدات عدم اشاعه هسته‌ای را نقض کرده است.

اسرائیل، تنها کشور خاورمیانه، که باور قوی این است که سلاح هسته‌ای دارد، گفته که جنگ آن با ایران به منظور جلوگیری از توسعهٔ سلاح‌های هسته‌ای توسط تهران است.

ایران عضو معاهدهٔ عدم اشاعهٔ سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی) است، در حالی که اسرائیل آن را امضا نکرده است.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، که وظیفه انجام بازرسی‌ها در ایران را بر عهده دارد، می‌گوید «نشانهٔ قابل اعتنایی» از وجود برنامهٔ فعال و هماهنگ برای ساخت سلاح هسته‌ای توسط ایران وجود ندارد.