تهدید گروهی از هکرهای مرتبط با ایران برای انتشار ای‌میل‌های بیشتری از نزدیکان ترامپ

گروه «رابرت» سال گذشته در اوج کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ ای‌میل‌هایی را از حلقه نزدیکان دونالد ترامپ سرقت و منتشر کرد

گروهی از هکرهای مرتبط با جمهوری اسلامی ایران که خود را پیشتر با نام «رابرت» معرفی کرده بودند، مدعی شدند ای‌میل‌های بیشتری از نزدیکان رئیس‌جمهور آمریکا را در اختیار دارند که ممکن است آن‌ها را بفروشند یا منتشر کنند.

خبرگزاری رویترز گزارش داد که هکرهای گروه «رابرت» در روزهای هشتم و ۹ تیر در گفت‌وگوی آنلاین با این خبرگزاری گفتند ای‌میل‌های زیادی را از سوزی وایلز، رئیس دفتر کارکنان کاخ سفید، لیندزی هالیگان، یکی از وکلای دونالد ترامپ، راجر استون، یک مشاور رئیس‎‌جمهور و همچنین استورمی دانیلز، بازیگر فیلم‌های پورن که سال‌های طولانی با دونالد ترامپ درگیر یک پرونده اتهامی بود، در اختیار دارند.

هکرها حجم این ای‌میل‌های به سرقت‌برده را حدود ۱۰۰ گیگابایت اعلام کرده و از رویترز خواسته‌اند که احتمال «فروش» این اطلاعات را خبررسانی کند، هرچند جزئیاتی از برنامه‌های خود ارائه نداده و به محتوای ای‌میل‌ها که ممکن است مورد توجه واقع شود، اشاره نکرده‌اند.

وزارت دادگستری آمریکا در دولت جو بایدن اوایل پاییز پارسال با صدور کیفرخواستی گروه هکری «رابرت» را مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی معرفی کرد.

به نوشتهٔ رویترز، این گروه هکری پس از بازگشت دونالد ترامپ به قدرت به این خبرگزاری گفته بود که از اقدامات بیشتر دست کشیده و اواسط بهار امسال نیز در پیامی به رویترز نوشته بود: «رفیق، من بازنشسته‌ام».

بیشتر در این باره: هشدار مقام‌های آمریکایی دربارهٔ تداوم حملات سایبری ایران

گروه «رابرت» سال گذشته در اوج کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ ای‌میل‌هایی را از حلقه نزدیکان دونالد ترامپ سرقت و منتشر کرد.

آن ای‌میل‌ها با وجود بازتاب در رسانه‌ها، اثری بر رقابت‌های انتخاباتی نگذاشت و آقای ترامپ، هم آرای کالج‌های الکترال و هم آرای مردمی را کسب کرد و به کاخ سفید بازگشت.

کارشناسان فناوری به رویترز گفته‌اند که ازسرگیری تحرکات گروه «رابرت» ممکن است مربوط به آسیبی باشد که جمهوری اسلامی ایران از درگیری نظامی اخیر با اسرائیل تحمل کرده و می‌خواهد از این طریق، به باور خود، جبران مافات کند.

فردریک کاگان، یک پژوهشگر امور جاسوسی سایبری در مؤسسهٔ آمریکن اینترپرایز، به رویترز گفت فرض این است که تشکیلات اطلاعاتی جمهوری اسلامی به همهٔ عوامل هکری خود دستور داده تا از هر ابراز نامتقارن موجود به حملاتی که به ایران انجام شد، واکنش نشان دهند.

آمریکا بامداد اول تیر، در حالی که عملیات جنگی اسرائیل در ایران وارد دهمین روز خود شده بود، به دستور دونالد ترامپ سه سایت هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان را با بمب‌های سنگرشکن و موشک‌های تاماهاوک بمباران کرد.

آقای ترامپ از آن زمان پیاپی تاکید دارد که دستور او موجب «نابودی کامل» این سایت‌ها شده و عملا امکان پایان دادن به عملیات جنگی اسرائیل در ایران را فراهم کرد.

دو روز پس از آن حملهٔ آمریکا، آقای ترامپ در جنگ ۱۲ روزهٔ اسرائیل و ایران آتش‌بس اعلام کرد. این آتش‌بس از سوم تیر تا کنون پایدار بوده است.

نهادهای اطلاعاتی آمریکا روز ۹ تیرماه هشدار دادند که جمهوری اسلامی ممکن است به زیرساخت‌های حیاتی و شرکت‌های آمریکایی حملهٔ هکری کند.

مسئولان اف‌بی‌آی، اداره تحقیقات فدرال آمریکا و نهادهای امنیت سایبری آمریکا روز دوشنبه در بیانیه‌ای گفتند با وجود برقراری آتش‌بس میان اسرائیل و ایران، تهدید حملات سایبری از سوی گروه‌های هکری ایران یا حامیان حکومت تهران، کماکان پابرجاست.

هیئت نمایندگی ایران در سازمان ملل به درخواست رویترز در مورد ادعای گروه «رابرت» واکنش نشان نداده است.

کاش پاتل، مدیر اف‌بی‌آی، در واکنش به گزارش رویترز در بیانیه‌ای نوشت هر عامل دخیل در نقض امنیت ملی به طور کامل هدف تحقیق و پیگرد قانونی قرار می‌گیرد.

پام (پاملا) باندی، دادستان کل آمریکا، نیز روز دوشنبه گفت نفوذ صورت‌گرفته «یک حمله سایبری غیرقابل قبول است».

بیشتر در این باره: تحقیقات آمریکا درباره نقش «هکرهای مرتبط با ایران» در حمله به یک تاسیسات آب در پنسیلوانیا