لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
شنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۴ تهران ۱۸:۴۸

وزیر دفاع اسرائیل: نمی‌گذاریم ایران توانمندی‌های هدف قرارگرفته‌اش را بازسازی کند


یسرائل کاتس
یسرائل کاتس

وزیر دفاع اسرائیل به فرماندهان ارشد نظامی کشورش گفته است که ارتش در حال آماده‌کردن طرحی برای «اطمینان یافتن» از عدم تهدید دوبارۀ ایران برای اسرائیل است.

رسانه‌های اسرائیل گزارش دادند ییسرائل کاتس روز پنج‌شنبه ۱۲ تیر در نشستی با ایال زمیر رئیس ستاد کل ارتش و مقامات ارشد اطلاعاتی اسرائیل گفت «مأموریت بعدی ارتش برنامه‌ریزی یک طرح دقیق و قابل‌اجرا است تا اطمینان حاصل شود که ایران نمی‌تواند توانمندی‌ها و امکانات هدف قرارگرفته را بازسازی کند».

همچنین بر اساس بیانیه‌ای که وزارت دفاع ۱۳ تیرماه در خصوص این نشست منتشر کرد، آقای کاتس گفته است نیروهای دفاعی اکنون «باید از نظر عملیاتی و اطلاعاتی آماده شوند تا برتری هوایی خود بر تهران را حفظ کنند و از بازیابی ظرفیت‌های هسته‌ای یا موشکی ایران جلوگیری کنند».

آقای کاتس افزوده که کشورش به سیاست «دفاعِ فعال» متعهد است، «اجازۀ بازگشت تهدیدها از سوی ایران را نخواهد داد و مصمم به از بین بردن آن‌ها است».

او در این نشست ارزیابی، آسیب واردشده به زیرساخت‌های هسته‌ای و سیستم‌های تولید موشک‌های دوربرد ایران را که «خطرات اصلی برای امنیت اسرائیل بودند»، «قابل‌توجه» و نتایج را برای ارتش اسرائیل «فوق‌العاده» توصیف کرده است.

ییسرائل کاتس گفت کشورش در جنگ ۱۲ روزه علیه ایران به «منابع کلیدی جمهوری اسلامی در تهران و نقاط دیگر از جمله انبارهای تسلیحات و پست‌های فرماندهی حمله کرد».

این جنگ در عین حال حدود یک هزار کشته در ایران ازجمله شمار بسیاری از فرماندهان ارشد نظامی و دانشمندان هسته‌ای و همچنین ده‌ها شهروند غیرنظامی ازجمله زنان و کودکان بر جا گذاشت.

به‌گفتۀ وزیر دفاع اسرائیل، عملیات این کشور «سال‌ها در دست برنامه‌ریزی بود و یک‌شبه طراحی نشد؛ برنامه‌ریزی، گردآوری اطلاعات و آموزش سال‌ها طول کشید».

به گزارش رسانه‌های اسرائیل، ایال زمیر نیز در این نشست تکرار کرد که نیروی هوایی اسرائیل «کنترل آسمان تهران را در دست داشت».

جنگ اسرائیل و ایران بامداد ۲۳ خرداد با عملیات غافلگیرانۀ اسرائیل در ایران آغاز شد و روز سوم تیر با آتش‌بسی که رئیس‌جمهور آمریکا آن را اعلام کرد، متوقف شد.

با وجود آتش‌بس لرزان، به‌نوشتۀ معاریو، اظهارات تازۀ وزیر دفاع اسرائیل حاکی از «آغاز اِعمال سیاست جدید در آسمان ایران است».

این روزنامه در تفسیر سخنان آقای کاتس افزود عملیات اخیر نقطه پایان نبوده بلکه آغاز آن است.

معاریو و برخی رسانه‌های دیگر اسرائیل در روزهای پیش نیز با توجه به پیام‌های وزیر دفاع کشورشان این پرسش را مطرح کرده بودند که «آیا ایران به لبنان دوم تبدیل خواهد شد؟»

اشارۀ این رسانه‌ها به این امر است که ارتش اسرائیل پس از توافق پاییز گذشته با دولت لبنان و حزب‌الله که با وساطت آمریکا در پی یک جنگ یک‌ساله به‌دست آمد، هنوز نیز هر زمان که بخواهد، به اهدافی در لبنان حمله و افرادی از کادر نظامی حزب‌الله را ترور می‌کند.

عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، هفتۀ گذشته در گفت‌وگو با «شبکه خبر» تلویزیون ایران گفت که از طریق کشورهای اروپایی به اسرائیل پیام داده که بگویند «ایران لبنان نیست».

تومر بار، فرمانده نیروی هوایی اسرائیل، در دومین روز از عملیات نظامی کشورش در ایران گفته بود این نیرو بر آسمان غرب ایران تا تهران «مسلط» شده و راه برای پروازهای عملیاتی جنگنده‌های اسرائیلی «باز شده است».

جمهوری اسلامی ایران با حملات موشکی تلافی‌جویانه به اسرائیل، موجب بسته شدن حریم هوایی اسرائیل به روی بسیاری از پروازهای تجاری این کشور شد.

با این حال، چند روز پس از آغاز جنگ، اسرائیل شماری هواپیمای تجاری را برای برگرداندن هزاران اسرائیلی که در خارج سرگردان شده بودند، به پرواز درآورد.

اسرائیل همچنین ساعاتی پس از اعلام آتش‌بس در روز سوم تیر، حریم هوایی خود را به روی پروازهای بین‌المللی گشود.

سازمان هواپیمایی کشوری ایران در گشودن حریم هوایی کشور به روی پروازهای تجاری هنوز با احتیاط عمل کرده و ۱۳ تیر خبر داد که نخستین پرواز خارجی در فرودگاه بین‌المللی امام خمینی پس از ۲۰ روز بسته بودن آسمان ایران انجام شد.

براساس اعلام این سازمان، پروازها در دیگر فرودگاه‌های کشور غیر از فرودگاه‌های تبریز و تهران نیز قرار است در ساعات بین ۵ تا ۱۸ برقرار شود.

اسرائیل «از بین بردن» توان پدافند هوایی ایران را دلیل عمدۀ برتری خود در آسمان ایران عنوان کرده است؛ موضوعی که مقامات و فرماندهان ارشد نظامی تهران در مورد آن سکوت کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG