لینک‌های قابلیت دسترسی

خبر فوری
جمعه ۱۳ تیر ۱۴۰۴ تهران ۱۰:۵۷

زنده ترامپ: لازم باشد با ایرانی‌ها دیدار می‌کنم؛ وزیر دفاع عربستان سعودی در کاخ سفید

پوشش زندۀ خبرهای درگیری و جنگ اسرائیل و ایران که بامداد ۲۳ خرداد با حملات گستردهٔ هوایی اسرئیل آغاز شد و اکنون در وضعیت آتش‌بس شکننده قرار دارد.

۱۳:۵۱ ۱۲.۴.۱۴۰۴

آمار رسمی اسرائیل از برخی جزئیات نظامی و اصابت‌ها در جنگ ۱۲ روزه با ایران

وزارت دفاع اسرائیل در بیانیه‌ای اعلام کرد از ۵۵۰ فروند موشک بالستیک که از آسمان مرکز، جنوب‌ِ غرب و غرب ایران در جنگ ۱۲ روزه به‌سوی اسرائیل شلیک شد، «۸۶ درصد» و از حدود هزار پهپاد نیز «۹۹ درصد» آن‌ها با موفقیت رهگیری شد».

این بیانیه که چهارشنبه ۱۱ تیر، هشت روز پس از توقف جنگ، منتشر شد، حاکی است سامانه‌های دفاعی «پیکان ۳»، «فلاخن داوید» و دو سامانهٔ آمریکایی «تاد» و «ایجیس» برای رهگیری موشک‌ها به کار برده شد.

با وجود عدم رهگیری حدود ۱۴ درصد از موشک‌ها، تنها ۳۱ فروند از آن‌ها (معادل ۵.۶ درصد از کل موشک‌های گسیل‌شده) به خاک اسرائیل اصابت کرد.

گزارش کامل را رد لینک زیر بخوانید.

۱۳:۲۰ ۱۲.۴.۱۴۰۴

وقایع روز حملهٔ اسرائیل به اوین از زبان دو زندانی سیاسی

دو زندانی سیاسی سرشناس جزئیاتی از وقایع روز حملهٔ اسرائیل به زندان اوین و شیوهٔ انتقال زندانیان به دیگر زندان‌ها را فاش کردند.

مهدی محمودیان و ابوالفضل قدیانی در این گزارش که روز پنجشنبه ۱۲ تیر در شبکهٔ ایکس و با عنوان «زندانیان سپر انسانی میان دو رژیم جنایتکار» منتشر شد، حکومت جمهوری اسلامی را به استفاده از زندانیان به‌عنوان «سپر انسانی» متهم کرده و نوشته‌اند حکومت «مانند دیگر جنایتکار منطقه (اسرائیل) هیچ ارزشی برای جان انسان‌ها قائل نبوده است».

بخش عمده‌ای از این گزارش به جزئیات «رفتار سرکوبگرانهٔ نیروهای امنیتی و وزارت اطلاعات سپاه و نشانه گرفتن سینه و پیشانی زندانیان با اسلحه» ساعتی پس از حملهٔ اسرائیل برای انتقال آنان اختصاص دارد.

در بخشی از این روایت چنین آمده است:

«ده‌ها اسلحه به سمت زندانیان نشانه رفته بود. هرچند برخی از مسئولین زندان در حد توان‌شان به زندانیان کمک می‌کردند، اما اکثریت نیروهای انتظامی و امنیتی پرخاشگر و بی‌تفاوت بودند و رئیس زندان که پیگیر کشته‌های سربازان وظیفه و ده‌ها همکار اداری خود بود، عملا هیچ‌کاره بود. در تونل وحشت، با دست و پاهای بسته و کیسه‌هایی بر دوش، روی خرابه‌ها در صفی طولانی حرکت کردیم. برخی به زمین می‌افتادند، وسایل‌شان ریخته می‌شد. هوا تاریک بود و صدای ماشین‌آلات ساختمانی همه جا را پر کرده بود. ناگهان مأمورین دست به آسمان بردند و هر کدام به گوشه‌ای خزیدند، اما زندانیان بی‌پناه ماندند. سمت راست ما ده‌ها جنازه در کیسه‌ها قرار داشت و هر لحظه بر تعداد آن‌ها افزوده می‌شد.»

روز دوم تیرماه، یک روز پیش از اعلام آتش‌بس جنگ ۱۲ روزه، برخی نقاط تهران شاهد سنگین‌ترین حملات اسرائیل بود. اسرائیل حمله به زندان اوین را به‌عنوان حمله به یکی از «نهادهای سرکوب» توصیف کرد اما هنوز توضیح بیشتری در این باره نداده است.

در روزهای پیش از حمله به زندان اوین، شمار بسیاری از خانواده‌های زندانیان و فعالان مدنی خواستار آزادی مشروط آنان شده بودند، اما قوه قضاییه این درخواست را مسکوت گذاشت و نهیتاً سازمان زندان‌های ایران یک روز پس از حملهٔ اسرائیل به زندان اوین اعلام کرد که زندانیان اوین به سایر زندان‌های استان تهران منتقل شده‌اند.

مهدی محمودیان و ابوالفضل قدیانی در پایان گزارش مفصل خود از وقایع آن روز چنین آورده‌اند: «کسی که به جای صلح بر طبل جنگ می‌کوبید و برای جهانیان رجز می‌خواند و خود را ولی امر مسلمین می‌دانست، در عمق زمین و پشت دیوارهای امن، به دور از هر خطری، پناه گرفته بود؛ و ما، کسانی که سال‌ها هشدار دادیم و فریاد زدیم که این سیاست‌ها برای کشور و مردم ویران‌گر است، امروز با دست‌ و پایی بسته جان‌مان میان چنگال وحوش خارجی و شکنجه‌گران داخلی دست‌به‌دست می‌شود.»

۱۱:۴۸ ۱۲.۴.۱۴۰۴

۱۲ هزار نفر از خانه‌های آسیب‌دیده در اسرائیل تخلیه شده‌اند

شهرداران شهرهایی در اسرائیل که در حملات تلافی‌جویانه ایران با شلیک موشک‌های بالیستیک آسیب دیدند، روز چهارشنبه در نشست کمیتهٔ داخلی کنست، اعلام کردند خانه‌های کافی در شهرهای آن‌ها برای اسکان کسانی که خانه‌هایشان آسیب دیده، ندارند و «عرضهٔ خانه بسیار کمتر از تقاضای ایجادشده در این جنگ است».

به گزارش سایت کالکالیست، امیر داهان، مدیر صندوق جبران خسارات در سازمان امور مالیاتی اسرائیل، در این نشست گفت حدود ۱۲ هزار نفر از خانه‌های آسیب‌دیده تخلیه شده‌اند.

نتان‌ئل لاپیدوت، از مدیران ارشد وزارت مسکن اسرائیل،نیز در این نشست گفت یافتن آپارتمان خالی برای اسکان خانواده‌های آسیب‌دیده امری دشوار و زمان‌بر است.

آسیب‌دیدگان فعلاْ با هزینهً دولت در هتل‌ها اسکان داده شده‌اند.

شهرهای بنی‌براک، نص‌صیونا، ریشون لتصیون، حیفا، رامات گان، رحووت، پتح‌تیکوا و تل‌آویو در میان شهرهای آسیب‌دیده از حملات موشک‌های بالیستیک ایران به مراکز غیرنظامی بودند.

در تهران نیز زاکانی، شهردار، اعلام کرده است که بیش از ۲۰۰ خانواده تاکنون اسکان داده شده‌اند و برای حدود ۲۰۰ خانواده دیگر نیز برنامه‌ریزی شده تا در اماکن شهری و هتل‌ها مستقر شوند.

وی افزوده است بازسازی کامل خانه‌های آسیب‌دیده در حملات اسرائیل حدود ۱۸ تا ۲۴ ماه زمان می‌برد.

۱۱:۳۹ ۱۲.۴.۱۴۰۴

نتانیاهو می‌گوید فرصت بزرگی برای تضمین آیندهٔ اسرائیل پدیدار شده است

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز چهارشنبه در دیدار از تأسیسات انرژی در بندر اشکلون در ساحل مدیترانه گفت در نتیجهٔ جنگ‌های اسرائیل در یک سال و ۹ ماه گذشته، قدرت این کشور افزایش یافته و «فرصت بزرگی برای شکست دشمنان و تضمین آینده اسرائیل پدیدار شده است».

او گفت فرصت‌ها برای اسرائیل در عرصه‌های اقتصادی، ملی، بین‌المللی و انرژی بیشتر شده و کشورش قصد دارد ظرفیت انرژی خود را افزایش داده و تقویت کند و درآمد پیش‌بینی‌شده از صادرات گاز برای دههٔ پیش رو تقریباً ۳۰۰ میلیارد «شکل» (معادل بیش از ۹۰ میلیارد دلار) است.

نتانیاهو افزود که کشورش قصد دارد آسیا و تمامی خاورمیانه، عربستان و منابع عظیم انرژی این شبه‌جزیره را به غرب متصل کند. او گفت «این اتفاق در شرف وقوع است» اما توضیح بیشتری نداد.

۱۱:۳۳ ۱۲.۴.۱۴۰۴

تحلیل چند کارشناس آمریکایی از آینده برنامه هسته‌ای ایران

شبکه ای‌بی‌سی آمریکا پنج‌شنبه ۱۲ تیر در گزارشی نوشت برخی کارشناسان هسته‌ای معتقدند که پس از حملات اخیر آمریکا و اسرائیل به ایران، جمهوری اسلامی می‌تواند در عملکرد هسته‌ای خود حکومتی خطرناک‌تر باشد.

برخی از کارشناسانی که این شبکه با آن‌ها گفت‌وگو کرده، اظهار داشتند که نگران خروج ایران از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و عواقب آن هستند.

یک روز پیشتر، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، «قانون تعلیق همکاری‌های ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی» مصوب مجلس شورای اسلامی را برای اجرا ابلاغ کرد.

هاوارد استوفر، استاد امور بین‌الملل در دانشگاه نیوهیون و معاون پیشین کمیته مبارزه با تروریسم در شورای امنیت، در گفت‌وگو با ای‌بی‌سی با اشاره به کاهش اعتماد میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و اتهاماتی که تهران متوجه رافائل گروسی مدیرکل آژانس می‌کند، گفت آخرین کشوری که از پیمان منع گسترش تسلیحات هسته‌ای خارج شد، کره شمالی بود.

جان اِراث، مدیر ارشد سیاست‌گذاری مرکز تسلیحات و عدم اشاعه به این شبکه گفت تنها خروج ایران از پیمان ان‌پی‌تی نشان خواهد داد که آیا آن‌ها در مورد دستیابی به سلاح هسته‌ای جدی هستند یا نه اما تا کنون از این اقدام خودداری کرده‌ و نمی‌خواهند خود را هم‌ردیف کره شمالی به عنوان یک کشور منفور قرار دهند.

با این حال، آقای اراث معتقد است که در نبود نظارت آژانس بین‌الملی انرژی اتمی که دنیا را از اقدامات ایران در برنامه هسته‌ای‌اش بی‌خبر خواهد گذاشت، جمهوری اسلامی ممکن است «خطرناک‌تر» عمل کند و این احتمال، غرب را در قبال ایران «بر سر یک دو راهی» قرار می‌دهد.

این کارشناس افزود اگر ایران توانمندی هسته‌ای خود را احیا کند، اسرائیل و آمریکا دوباره به حمله نظامی متوسل خواهند شد و در حالی که یک راه‌حل دیپلماتیک همواره برتری دارد اما رسیدن به آن هر بار بسیار دشوارتر می‌شود.

۰۶:۴۶ ۱۲.۴.۱۴۰۴

خبرگزاری فرانسه: دو فرانسوی زندانی در ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند

دولت فرانسه در پی انتشار گزارشی درباره متهم شدن دو شهروند خود در ایران به جاسوسی برای اسرائیل، بازداشت آنها را بار دیگر محکوم کرد.

سِسیل کوهلر و ژاک پاری بیش از سه سال است که در ایران زندانی هستند و خبرگزاری فرانسه روز چهارشنبه به نقل از منابع دیپلماتیک و خانواده آنها گزارش داد که این زوج از سوی ایران به «جاسوسی برای موساد» متهم شده‌اند.

این منابع به خبرگزاری فرانسه گفته‌اند که این دو شهروند فرانسوی همچنین به «توطئه برای براندازی نظام» و «افساد فی‌الارض» متهم شده‌اند.

خواهر ِسسیل کوهلر گفته است: «ما فقط می‌دانیم آنها یک قاضی را دیده‌اند که این سه اتهام را تأیید کرده است.»

طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران، هر سه اتهام می‌تواند مجازات اعدام در پی داشته باشد.

به دنبال انتشار این گزارش، وزارت خارجه فرانسه در بیانیه‌ای اعلام کرد این دو فرانسوی به «شیوه کاملا خودسرانه» در ایران در بازداشت هستند.

یک منبع دیپلماتیک فرانسوی اعلام کرد اگر گزارش خبرگزاری فرانسه تأیید شود، اتهامات وارد شده به زوج فرانسوی «کاملا بی‌اساس» است.

این در حالی است که ژان‌نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، روز سه‌شنبه به نمایندگان پارلمان این کشور گفت که کاردار فرانسه در تهران با سِسیل کوهلر و ژاک پاری، دو شهروند این کشور که بیش از سه سال است در ایران زندانی هستند، دیدار کرده است.

این دو شهروند فرانسوی در زندان اوین محبوس بودند و پس از حمله اسرائیل به این زندان، از سرنوشت آنها خبری در دست نبود.

۰۱:۵۴ ۱۲.۴.۱۴۰۴

طرح نمایندگان مجلس آمریکا برای تجهیز اسرائیل به بمب‌افکن‌های بی۲

شبکه فاکس نیوز روز چهارشنبه گزارش داد که تعدادی از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا لایحه‌ای را ارائه داده‌اند که بر اساس آن به دونالد ترامپ اجازه می‌دهد بمب‌افکن‌های بی۲ و بمب‌های سنگرشکن در اختیار اسرائیل قرار دهد.

بر اساس این طرح که نمایندگانی از دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه ارائه داده‌اند، این مجوز در صورتی صادر خواهد شد که آشکار شود ایران به برنامه هسته‌ای تسلیحاتی خود ادامه می‌دهد و به دنبال سلاح اتمی است.

این لایحه که در انتظار تصویب است و هنوز نهایی نشده، همچنین همکاری عملیاتی بی‌سابقه میان آمریکا و اسرائیل شامل اعزام نیرو، ارسال تجهیزات و تعلیم دادن را مجاز می‌کند، بدون آن که مالکیت دائمی به اسرائیل واگذار شود.

آمریکا روز اول تیر ماه با استفاده از بمب‌افکن‌های بی۲ خود ۱۴ بمب سنگرشکن بر تأسیسات هسته‌ای فردو که در دل کوه پنهان است ریخت و با استفاده از موشک‌های دیگر به دو تأسیسات نطنز و اصفهان نیز حمله کرد.

دونالد ترامپ می‌گوید این اقدام نظامی برنامه هسته‌ای ایران را به شکل کامل نابود کرده است.

۰۰:۲۱ ۱۲.۴.۱۴۰۴

واکنش عراقچی به موضع اتحادیه اروپا درباره «پایان دادن» به برنامه هسته‌ای ایران

وزیر امور خارجه ایران از سخنان مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که خواستار «پایان دادن» به برنامه هسته‌ای ایران شده بود، انتقاد کرد.

عباس عراقچی روز چهارشنبه با انتشار پیامی در شبکه ایکس نوشت که کایا کالاس مفاد پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را «که صراحتاً حق همه کشورهای عضو برای توسعه، تحقیق و استفاده از فناوری هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز را تأیید می‌کند، نادیده می‌گیرد».

او همچنین مدعی شد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سارمان ملل و برجام برای مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا «اعتبار ندارد» و همچنین مکانیسم ماشه برای بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران « بی‌اساس و فاقد وجاهت» است.

این در حالی است که خانم کالاس روز سه‌شنبه اعلام کرد در مکالمه تلفنی با عباس عراقچی خواستار آن شده که مذاکره برای «پایان دادن به برنامه هسته‌ای ایران» باید در سریع‌ترین زمان ممکن ازسر گرفته شود.

۲۳:۱۵ ۱۱.۴.۱۴۰۴

سخنگوی پنتاگون: برنامهٔ هسته‌ای ایران تا دو سال عقب افتاده است

سخنگوی پنتاگون روز چهارشنبه اعلام کرد که برنامهٔ هسته‌ای ایران تا دو سال عقب افتاده است.

شان پارنل در یک نشست خبری به خبرنگاران گفت که برآورد رسمی «احتمالاً به دو سال نزدیک‌تر است».

او در این زمینه اضافه کرد: «ما برنامه آنها را یک تا دو سال تنزل داده‌ایم، حداقل ارزیابی‌های اطلاعاتی در داخل وزارت دفاع این را تایید می‌کند.»

در حالی که ارزیابی‌های اطلاعاتی درباره تأثیر حملات هوایی آمریکا به تأسیسات فردو، نطنز و اصفهان ادامه دارد، سخنگوی پنتاگون اعلام کرد اطلاعات بررسی‌شده تاکنون نشان می‌دهد این سه تأسیسات «کاملا نابود شده‌اند».

مقام‌های ایالات متحده در ۱۲ روز گذشته بارها اعلام کردند که این سه تأسیسات مورد حمله قرار گرفتهٔ ایران با بمب‌های سنگرشکن و موشک‌های تاماهاوک در روز اول تیرماه، «کامل و مطلق نابود شده‌اند».

رافائل گروسی، دبیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، گفته است که ایران می‌تواند ظرف چند ماه دوباره اورانیوم غنی‌شده تولید کند و این موضوع تردیدهایی را در مورد میزان مؤثر بودن حملات ایالات متحده برای نابودی برنامه هسته‌ای تهران ایجاد کرده است.

۲۲:۲۵ ۱۱.۴.۱۴۰۴

آمریکا: تعلیق همکاری ایران با آژانس غیرقابل قبول است

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که تعلیق همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی غیرقابل قبول است.

تامی بروس در یک نشست خبری گفت که این اقدام غیرقابل قبول است و تهران باید بدون تأخیر بیشتر، همکاری کامل با آژانس سازمان ملل را از سر گیرد.

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری اسلامی ایران، روز چهارشنبه قانون «تعلیق همکاری ایران با آژانس بین‌‌المللی انرژی اتمی» را که مجلس شورای اسلامی هفته گذشته تصویب کرده بود را ابلاغ کرد.

بیشتر

XS
SM
MD
LG